dinsdag, mei 09, 2006


Hallo,

Hier zijn we weer met een update over de vorderingen op het werk. Ofschoon er nog veel werk is zijn de contouren van de kernmakerij nu goed zichtbaar. Alle grote machines staan op hun plek en de rollenbaansystemen naar de machines zijn ook grotendeels klaar. Het vergt echter wel de nodige aanpaswerkzaamheden om alles goed passend te krijgen. Met name aan de rollenbanen die in 2 lagen over elkaar heen staan zijn de nodige laselektrodes verbruikt om de zaak passend te maken. Hierover had onze opdrachtgever die de layout gemaakt had niet zo gedetailleerd over nagedacht. Dit alles kost ontzettend veel tijd, die we toch al niet hebben en dat maakt het kritisch om onze deadlines te halen. Nou niet bepaald een 1:1 verhuizing wat in theorie altijd zo mooi klinkt. We hebben afgelopen zondag ook "gewoon" doorgewerkt om een klein beetje verloren tijd in te halen. We doen dus wel al het mogelijke om toch op tijd klaar te zijn.
Uiteindelijk als wij klaar zijn komen er nog een aantal andere firma's achteraan voor het aansluiten van de elektra en leidingwerk.
Dit zijn zo van die fasen waar de hiaten in het contract naar boven komen over wie doet wat. Uiteindelijk probeert men zoveel mogelijk bij ons in de schoenen te schuiven. Dit is af en toe wel moeilijk om dit op een goede manier te pareren.



Inmiddels is het fundament van de vormijn zo goed als klaar. Vanaf volgende week gaan we hierop de maatvoering uitzetten, waarna we vanaf ca 20 mei beginnen met de montage. De schoonmaak van het spul schiet ook goed op en het resultaat is goed. Ik wist eigenlijk niet dat de machine een dergelijke kleur had. Deze schoonmaak maakt het wel veel prettiger opbouwen, dan wanneer we de machine hadden moeten opbouwen zoals ze aangekomen is. Uiteindelijk is het effect van de schoonmaak toch maar van korte duur. Op de rollenbanen van de kernmakerij die er als nieuw uitzagen ligt alweer zo'n dikke laag stof dat je de kleur nog niet meer ziet. Dat zal voor de vormlijn wel hetzelfde zijn. Wat dat betreft is er weinig eer te behalen aan dit werk.



Die schoonmakers kruipen echt overal op en onderdoor om zelfs de moeilijkst bereikbare hoekjes schoon te maken. Het is ook niet bepaald een prooper klusje, maar ze doen wel goed werk.


Het moeilijkste van het hele project is de omgang met de mensen. Je zit 6 dagen per week op mekaars lip en zo leer je mekaar wel kennen. Dan kom je er vanzelf achter dat sommige persoonlijkheden niet matchen en dat leidt af en toe tot enige irritaties. Daar had ik zelf vooraf niet zo bij nagedacht, maar het is voor bijna iedereen de eerste keer dat ze zo lang, zo ver van huis zijn. Hier kan niet iedereen even makkelijk mee omgaan. Wat dat betreft vallen er toch een paar mensen door de mand. Als we terug zijn ga ik nog maar eens naar de PABO. Misschien leer daar nog iets nuttigs wat ik hier had kunnen gebruiken.
Nou dat was het voorlopig weer eventjes. Het is deze week verschrikkelijk herfstweer. 30gr en stralende zon, dus we balen alweer verschrikkelijk!!