zondag, maart 26, 2006



Hier weer verhalen uit Afrika!! Vrijdag ben ik met de kids thuisgebleven omdat het zo ontzettend warm was! De wind was gaan liggen dus dan drijf je ongeveer weg hier. Nynke wilde zwemmen. Nou is dat natuurlijk geen probleem hier met het zwembad in de tuin, maar Ruben vindt het niet zo leuk om de hele tijd alleen binnen te zitten. Aangezien we 's middags geen schaduw hebben (en geen parasol) moesten we even improviseren. Nynke en ik hebben een tent gemaakt zodat Ruben uit de zon kon spelen. Moesten wel kussens bij van Nynke zodat ze zacht konden zitten (zij moest er natuurlijk ook bij).

Nynke wil wel steeds zwemmen, maar zodra ze met haar benen in het water hangt vindt ze het al goed geweest! Water is te koud zegt ze dan. Het is inderdaad niet superwarm maar met dit weer is dat toch wel lekker! Maar goed, ook Ruben hield het maar heel even in het water uit. Zat liever in zijn tent. Hij leek net zo'n 'sjeik' met al die kussens om hem heen!!


De safari die we vandaag gepland hadden is niet doorgegaan. Gisteravond hebben we weer gebraaid met Geert z'n collega's. Heel erg gezellig maar Nynke had wat veel vlees bij de heren weggegeten en die moest vannacht dus overgeven. We hebben niet zoveel geslapen en vanochtend kwam Geert z'n bed dus niet uit. Je moet al om half 8 bij het national park zijn voor safari's. Bovendien bleek achteraf dat je je van tevoren moet opgeven voor zo'n safari. Dus dat doen we een andere keer.
In plaats daarvan zijn we naar Spier gegaan.

Dat is een oude (oorspronkelijk Nederlandse) wijnboerderij, waar vanalles te doen is. Echt heel leuk!! Je kon er (natuurlijk) wijnproeven, heel lekker eten onder het genot van de optredens van verschillende groepjes

(waarbij we ons gezicht versierd kregen met een soort witte verf, en ja ook Geert moest eraan geloven), er waren cheeta's waar je ook bij kon (al het geld wat ze daarmee verdienen gaat naar hulp om de uitsterving van deze dieren in het wild tegen te gaan), en nog veel meer. Bij het eten kwam een van de zang/dansgroepjes bij ons tafeltje een optreden doen (het liedje van "in the jungle the lion sleeps tonight"). Ruben kon zijn ogen niet van ze afhouden. Midden in de "zaal" (een soort grote partytent) was een klein podium waar ze ook even optraden en daarna gaf Nynke nog even een 'one-man-show':


De kids konden ook paardrijden en Nynke wilde dat ook, maar toen puntje bij paaltje kwam toch maar niet. Terwijl Geert haar helm weer aan het afdoen was had de man, die de paarden begeleid, Ruben al uit mijn arm gepakt en op het paard gezet!! Die vond het geweldig en heeft dus een rondje mogen maken.


Ruben heeft ineens door dat hij kan staan als hij zich aan onze handen kan optrekken (aan tafel of zo doet hij nog niet). Het is nog wat wiebelig maar hij vindt het geweldig en wil dan ook niet meer gaan zitten. Zo ook hier, hij zat met Nynke onder een hele grote mooie boom en zodra Geert hem zijn handen gaf, trok hij zich omhoog:

Bij de cheeta wilde Nynke alweer ineens niet mee (waar is onze durfal gebleven???), dus ben ik met Ruben gegaan. Die had in eerste instantie meer interesse voor het wuivende gras achter de cheeta maar toen hij in de gaten had dat het dier vlekken had deed hij verwoede pogingen om die van zijn huid af te graaien.!!


Als laatste nog even in de winkels (met hele leuke hebbedingetjes en tassen (Nina!!) neuzen. Nynke heeft een (zolas ze zelf zegt) echte afrikaanse toetjeskom en lepel gekocht!! Er waren echt hele leuke spullen te koop, maar ik heb me ingehouden.
Op weg naar huis hebben we voor het eerst regen gehad! Nou ja, echt regen kun je het niet noemen, een paar druppels en toen was het weer voorbij, maar het bleef wel bewolkt. Daardoor waren er wel weer de prachtigste taferelen te bewonderen:


Nou dat was het weer voor vandaag, tot snel!!