zondag, maart 19, 2006

Gisteren zijn we naar Kaap de Goede Hoop geweest. Via een route direct langs het strand; via Muizenberg, St. James, Fish Hoek, Hout Bay (leuk dat die namen varieren van nederlands naar engels naar gemengd) Simon's Town, Boulders etc.
Bij Boulders ligt een stuk strand waar een kolonie Jackass pinguins leeft (ja zo heten ze echt!). Geweldig om te zien! Het waren er heel veel en je kunt gewoon tussen ze door lopen.


Ze zijn helemaal niet bang en laten je heel dichtbij komen. Alleen diegene met een ei waren nogal op hun hoede, maar dat is natuurlijk wel begrijpelijk. De pinguins zaten verder echt overal. Er stond zelfs een bord bij de parkeerplaats dat je voordat je weer weggaat even moet controleren of er geen pinguins onder de auto zitten!

Er was daar een stuk baai waar ze entree voor vroegen om te zwemmen. Nynke wilde dat perse doen, dus wij erheen. Handdoek uit de tas en hup, naar het water. Maar ook hier; zodra ze het koude zeewater voelde, huilen en ze wilde meteen weg daar. Wat die nou ineens heeft!!?
Maar goed, we zijn verdergegaan naar Kaap de Goede Hoop. Je komt dan door een national park waar ons werd gezegd dat we wel eens 'wildlife' tegen konden komen. Nee, geen leeuwen en olifanten maar wel bavianen, dassies, zebra's etc. Dus wij goed opletten maar we kwamen niks tegen. Aangekomen bij Cape Point (het uiterste puntje van Kaap de Goede Hoop) lekker genoten van het, alweer, prachtige uitzicht!

Nynke deed mij na en liep de hele tijd foto's te maken met haar speelgoedfototoestel! "Wach effekes, ich mot nog ein foto maake" riep ze steeds!

Ze vond het wel leuk allemaal en zelfs de vele trappen omhoog naar de oude vuurtoren bovenop Cape Point heeft ze zelf gelopen!


Van daaruit terug naar Melkbos. Onderweg zagen we een aantal auto's langs de kant van de weg staan en allemaal mensen die waren aan het wijzen en foto's maken. Waren we daarop aan het letten lopen er ineens 2 bavianen voor de auto langs!! Geert kon gelukkig nog op tijd stoppen. Daarna zagen we een groepje tussen de struiken. Even blijven staan om te filmen en foto's te maken en daarna weer verder. Via Chapman's Peak Drive wilden we terugrijden en wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben. Wat een schitterende route zeg!! Zo mooi!

Ook weer langs het strand. Hele scherpe bochten langs rotsformaties, zelfs stukken waar je onder overhangende rotsen reed. Prachtig!! Waanzinnig mooi uitzicht!!
Alleen hadden we een klein probleempje aan het einde van de route. Dit was een soort tolweg en onze creditcard werd niet geaccepteerd daar. Natuurlijk hadden we niet genoeg cash bij ons en dus moesten we iets achterlaten en gaan pinnen. We kwamen maar 4 rand te kort (zo'n 60 ct). We wilden een pas achterlaten, maar dat was niet goed. De camera moesten we achterlaten. Dat gedaan en gaan pinnen in het dichtstbijzijnde dorpje. Geert kon er niet echt om lachen (ja achteraf wel). Hij heeft die vrouw later in de auto voor .... uitgemaakt!!
Maar alles is goed gekomen, camera weer terug dus we kunnen nog filmen.
Ruben had bijna niks geslapen de hele dag en ook voor Nynke was het een hele indrukwekkende dag geweest. Die heeft de hele dag gerend, gesprongen, gezongen, etc. Ze wilde niet in de autostoel zitten want die was behoorlijk warm geworden door de zon, dus ook in de auto heeft ze geen seconde stilgezeten. Ruben vindt dat allemaal fantastisch dus die bekijkt zich dat eens goed en kletst de hele tijd tegen Nynke. En toen waren ze op een gegeven moment zo moe dat ze allebei in slaap zijn gevallen! Lief he? Is maar goed ook, want Ruben moest eigenlijk om 17:00 uur zijn avondeten hebben, maar er was in de verste verte geen plek waar we zijn eten konden opwarmen. Toen we om 19:15 uur thuiskwamen, had hij dan ook reuzehonger!! Hij heeft wel 2 flessen helemaal leegedronken!! En wat nog belangrijker is; de hele nacht geslapen als een roos!!