zondag, april 16, 2006

Het wordt langzaam ook weer eens tijd om een update van het werk te verstrekken. De kernmakerij waar we nu mee bezig zijn (hier worden zandvormen gemaakt die na het gieten van het ijzer in de mal de holle ruimtes vormen) begint al aardig vorm aan te nemen . Het rollenbaansysteem waar we mee begonnen zijn staat inmiddels en wacht op aansluiting van de hydrauliek en elektra. We gaan nu verder met de eigenlijk machines die de deze kernzandvormen. De kisten met alle grote machines zijn inmiddels met een week vertraging geariveerd. Hieronder onze aflaadmethode. We zijn weliswaar een kraanfirma (o.a.) maar we proberen het gebruik ervan hier zoveel mogelijk te vermijden. De foto is de grootste kist uit de verzameling van 12. Hier zit de gietoven in.

Ook voor deze kisten zou het weer een verassing zijn wat we zouden aantreffen. Deze schade bleek uiteindelijk mee te vallen, alleen was het schoonmaken weer van belabberde kwaliteit. Dus meteen na het uitpakken de schoonmaaktroepen erop afgestuurd. Deze mannen verrichten op zich goed werk. Het heeft alleen zijn tijd nodig en het had in Hamburg moeten gebeuren.
Wel ontdekten we een bijzonder interessant ingepakte kist. Onder de folie waar de machine in zat, zat tevens een halve emmer waar een goudvis in had kunnen overleven gedurende de reis. De zakken droogmiddel zaten niet in de folie bij de machine, maar lagen bovenop de plastic in de kist en waren zeikenat Dit zijn echt elementaire fouten die een professional niet mag maken. Zo zie je maar hoe moeilijk het is om de juiste onderaannemer uit te kiezen. Mogelijk een kans voor Convoi om zelf met verpakking te beginnen. Gelukkig is ook voor deze zending kisten de expert weer hier geweest om alles vast te leggen. Al hoef je hier weinig expert voor te zijnom de fouten te constateren.

De machines waar de mannen op de foto aan bezig zijn staan inmiddels allebei in de hal alle hoofdonderdelen van de machine zitten erop. Rest alleen nog de elektra en hydrauliek aan te sluiten, maar dit is verreweg het meeste werk, waar je ook nog eens de vorderingen moeilijk van ziet. Inmiddels beginnen ook langzaamaan de eerste discussies met de opdrachtgever over de hiaten in het contract. Wat moeten wij doen en wat doen hun en hoe is het beschreven. Dit is het spel wat bij elk project gespeeld wordt. Alhoewel het hier vrij moeilijk zal zijn om ons gelijk te halen.

Het is helaas vrij moeilijk om in deze donkere en stoffige omgeveving goede foto's te maken die het werk een beetje juist weergeven. Ook de sfeer onderling is nog steeds goed. Ondanks dat we als Nederlanders in de minderheid zijn tov onze Duitse collega's. Dat zal vanaf juni wel voor een maand veranderen......wordt vervolgd